log in | register | forums
Show:
Go:
Forums
Username:

Password:

User accounts
Register new account
Forgot password
Forum stats
List of members
Search the forums

Advanced search
Recent discussions
- Rougol August meeting is an in person party (News:)
- RISCOSbits announces their RISC OS rewards scheme (News:)
- New Venue for the London 2022 Show (News:1)
- WROCC August Meeting Report - AMCOG games (News:)
- WROCC August Meeting - Tony Bartram and AMCOG games (News:)
- July 2022 News Summary (News:2)
- WROCC Newsletters Volume 40:1 (News:)
- Rougol July talk - Desktop... Engine, Paolo Fabio Zaino (News:)
- Paolo Fabio Zaino is talking at Rougol on Monday (News:)
- R-Comp Messenger Pro 9 reviewed (News:)
Latest postings RSS Feeds
RSS 2.0 | 1.0 | 0.9
Atom 0.3
Misc RDF | CDF
Site Search
 
Article archives
The Icon Bar: General: Acorn A4 woes.
 
  Acorn A4 woes.
  chiefwhosm (17:00 19/4/2015)
 
chief Message #123563, posted by chiefwhosm at 17:00, 19/4/2015
Member
Posts: 55
So firstly thanks to microbits for the help in the other thread. Unfortunately my problems did not stop there.

I put the machine back together not noticing the keyboard wasn't fully in place and locked the lid closed. The only way to free it was to remove it from the hinges and not knowing there were washers etc in the hinges I now have two washers and two spacers and no idea where they slot back in - please could someone let me know where they belong.

Then I find that the A4 won't boot if the SD<>IDE adapter is plugged into the computer. It's as though the adapter is taking all the power for itself so the rest of the machine can't start. Keyboard keys light, brief click as though starting then everything off.

Figured this meant buying the adapter from cje micros (along with a new battery) but on going on the site and finding the A4 compatible adapter, it's the same SD adapter as the one I have so now I'm a bit stumped.

The only thing I can think of is if it's because I'm using a microsd card (the one I use on my A4000 with all my stuff in it) as opposed to a full SD card but any advice would be welcome.

The machine does boot up as normal without the adapter.

Finally to add to my woes the brightness control suddenly dropped off the screen and I snapped off one of the clips from the econet top cover (looks like a past owner had snapped its opposite one too or it's somewhere in the room and I never noticed).

All in all not the best of days.

*sigh*

[Edited by chiefwhosm at 20:35, 19/4/2015]
  ^[ Log in to reply ]
 

The Icon Bar: General: Acorn A4 woes.